lunes, 12 de diciembre de 2016

Com facturar



Quan vostè està considerant com fer una factura, la primera cosa que vostè ha de saber és que la legislació és la regulació de la factura, introduït algunes novetats importants que estan inclosos en tots els nostre elements informació sobre facturació el gener del 2013. Quan emet una factura?

Com a emprenedor o independents professionals que estan obligats a expedir i lliurar factura o altres documents de suport, per les operacions que es realitzen durant l'activitat. No oblidi que sempre has de tenir una còpia del document que es reparteixen. Vostè també estan obligats a mantenir totes les factures que rep dels altres empresaris o professionals. És obligatòria en el lliurament de béns i serveis que poden deixar i mantenir les factures que recullen les transaccions de l'IVA fruit de la seva activitat (l'obligació s'estén també a aquells que no estan subjectes a l'impost i el subjecte però exempt) i també si vostè sap d'un règim especial d'IVA.






 Ara, en alguns règims especials IVA, en principi no és necessari emetre factures, ocasionant les excepcions següents que afecten principalment les operacions amb individus: Operacions exemptes d'IVA. Les realitzades per empresaris o professionals en el règim especial del recàrrec d'equivalència. Les realitzades per empresaris o professionals en règim simplificat de l'IVA, llevat que la determinació de les quotes meritats es fa atenent al volum d'ingressos. Les realitzades per empresaris o professionals en el règim especial d'agricultura, ramaderia i pesca.


Que sempre estan obligats a expedir factura quan el destinatari sigui un empresari o professional que actua com a tal, i on el client demana vostè l'exercici de qualsevol dret tributari. Encara, en aquests règims, operacions relacionades amb la transferència de béns arrels i immobilitzat tendeixen a ser objecte de l'obligació d'emissió de la factura. En aquestes ocasions es recomana consultar el cas específic amb un assessor.


Quines dades ha de ser en un projecte de llei? Cal reflexionar totes i cadascuna de les dades que vostè la llista següent: Nombre i, si escau, sèrie. La numeració de les factures dins de cada sèrie serà correlatiu. Hi pot ser separat en les següents sèries: diversos establiments, les operacions d'un tipus diferent o correctores factures. Normalment començarà una nova sèrie per cada curs. La data d'emissió. Nom i cognoms, el nom o denominació social completa, tant l'obligació d'expedir factura com del destinatari de les operacions. NIF atribuït per l'administració espanyola, o, si escau, per un altre estat membre de la Comunitat Europea, que ha fet operació la obligació d'emetre la factura.
Domicili, tant de la obligor a expedir factura com del destinatari de les operacions.

Descripció de les operacions, amb tota la informació necessària per a la determinació de la base imposable de l'impost, és a dir, l'import total de la contraprestació, corresponents a aquells i la seva quantia, incloent el preu unitari sense impostos d'aquestes operacions, així com un descompte o devolució que no està inclòs en el preu unitari. La taxa d'IVA i el recàrrec d'equivalència si s'escau, així com el percentatge de retenció en l'IMPOST també si és apropiat, ja que és el cas dels professionals. La quota d'impostos que, si s'escau, tindrà un impacte, que ho ha donat per separat. L'import total a pagar. La data que van fer les operacions que estan documentades i, relevants, ha rebut el pagament anticipat, sempre que en el cas d'una data que no sigui l'emissió de la factura. Anem a veure un exemple de com fer una factura:

 Un Professional independent està dedicat a proporcionar serveis de manteniment d'ordinador i fer una factura a una empresa. La data de finalització de l'obra és de la mateixa data de concessió i pagament de la factura. El cost de la factura està construït sobre el preu unitari d'hora de treballar. 21% IVA s'afegeix a l'import brut de la seva obra i la retenció d'IRPF es resta si és necessari, en aquest cas de ser un professional autònom procedeix aplicar una retenció del 15%. L'assentament de l'IVA en la factura correspon al treballador autònom i la retenció d'IRPF és el destinatari de l'empresa factura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario